Info från CF Mjölby, Möt våra medlemmar

Möt våra medlemmar!!

 

 

 

Det är dags att ni får lära känna två ytterligare två av våra medlemmar tycker vi!

Först ut är Mia Karlsson ( en av supersystrarna Karlsson, missa inte presentationen av den andra syrran som kommer inom kort!)

Mia jobbar till vardags inom hemtjänsten och driver även Hundia Hundskola i Mjölby som inriktar sig på hundkurser och hundutbildningar för alla hundägare. Nybliven 30-åring som klarade av att passera det magiska strecket utan åldersnoja 😉

Hon har tidigare tränat fotboll och även ridit en hel del. På senare tid har enbart aktiverat sg med hundpromenader i varierad terräng. Hon har aldrig tidigare sysslat med någon form av styrketräning.

Mia provade CrossFit för första gången i somras och så här säger hon själv om träningsformen:

”Jag fastnade för CrossFit på grund av den enormt stora variationen i träningen, för att man alltid blir överraskad över sin egna kapacitet och sammanhållningen mellan alla som tränar ihop, det ger mersmak! Sen ser man väldigt fort resultat på sin kropp, man hittar muskler man inte trodde fanns och man blir mer slimmad.

Min första WOD var en SM-WOD. Den var jobbig men det är inte det jag kommer ihåg främst utan att jag minsann klarade av det! Det var en enorm adrenalinkick att ha folk omkring sig som pushade mig att göra mitt allra bästa!

Min favorit-WOD hittills är Filthy Fifty som TEAM-WOD.

Just för tillfället är mina mål bara att utvecklas och bli starkare och smidigare för att undvika skador i vardagen. Eventuellt kan man kanske ställa upp i nån tävling framöver när självförtroendet blivit bättre och teknikerna sitter som en smäck!

Mitt tips till er som inte provat CrossFit än är: VÅGA! Jag är superglad över att jag vågade gå ner till träningen den där dagen i somras – det har varit en av de bästa sakerna jag har gjort i mitt liv! Var inte rädd för att gå på ett CrossFit pass, förmodligen kommer det inte alls stämma överens med vad du först trodde att det var 🙂 Du kommer bli överraskad, jag lovar! Tänk på att träning är till för att man ska utvecklas, det gör inget om man är otränad och inte ika smidig och stark som alla andra som är där. CrossFit handlar inte om prestige utan det handlar om sammanhållning och gemensam utveckling!”

Mia har gjort enorma framsteg och utvecklats oerhört mycket på kort tid! Vi är jätteglada att hon är en del av CrossFit Mjölby! Och teknikerna sitter som en smäck redan så vi skriver upp dig till nästa tävling Mia.. Är det ok? 😉

 

Nästa medlem att presenteras är Erland Jacobsson!

Erland är en 67-årig lantbrukare som långsamt försöker trappa ner.. Erland beskriver sig själv så här:

”Var väl i hyfsad form vid muck och började då med ”cirkelträning”. Tyvärr hade varken ledaren eller jag någon koll på vad man kan göra utan att skada sig så knäbesvär uppstod och så följde bortåt fyrtio år nästan helt utan motionsverksamhet.

Så för sex år sedan stack plötsligt blodtrycket till rekordnivå. Dags att börja äta piller eller först prova att röra mer på sig. Blev mycket väl omhändertagen på det för den oinvigde mystiska och lätt skrämmande gymet. Några månaders spinning fick blodtrycket under kontroll och gjorde kroppen lättare. Efter någor år försvann det knäonda!

Jag började känna på maskiner och deltaga i tex Core för att ha lite reservkapacitet för slarviga och konstiga lyft i jobbet.

Jag blev nyfiken på CrossFit för det verkade stämma med trenden mot kortare men mer höintensiv träning av stora muskelgrupper. Coacherna på min första WOD verkade vetat vad de höll på med och gav en noggrann uppvärmning. Jag kände mig trygg!

Beundrar deras tålamod med mig då jag har lite svårt att få armar, ben och skivstången i takt och jag upplevder det som positivt när ”medCrossarna” hjälper till och pushar. Tack!

Mitt träningsmål är hälsoinriktat. Hålla igång kropp och inte minst huvud. ”Vill man bevara sin intelektuella förmåga så är det fysisk träning som har visat på de starkaste effekterna. Fysisk träning ökar blodgenomströmningen i hjärnan, miskar risken för depression och demens, gör hjärnan snabbare och kan ge bättre minne och bättre uppmärksamhet” säger professor Lars Bäckman vid KI. För min egen del hoppas jag att den mentala nedgången går långsammare än om man bara satt still…

Jag verkar ha fastnat för CrossFit för den allsidiga träningen och inte minst för det sköna endorfinpåslaget efteråt 🙂 ”

Erland är ett lysande exempel på att det aldrig är försent att komma i form! Han lyfter viker, gör boxhopp och hänger i räcket som att han aldrig hade gjort annat.. Vi är imponerade av denne ascoole kille och tycker att det är jättekul att han vill hänga med oss!