Möt våra medlemmar

Möt våra medlemmar!!!

 

 

 

En curlingbrutta och en Boxholms-bo står på tur den här gången 🙂

Therese är 48 år och jobbar som produktchef på Toyota Material Handling Europe.. Så här skriver hon om sig själv, träning i allmänhet och CrossFit i synnerhet:

”Jag har aldrig egentligen varit nån sportig typ. Lite aktiviteter i tonåren; simning, badmington, volleyboll och lite styrketräning, och efter det fläckvisa insatser i perioder med spinning, bodytoning, aerobics, poweryoga och styrketränng. Tyvärr upplever jag den här träningen tråkig efter ett tag och då slutar jag..

På grund av för mycket stillasittande datorarbete har jag haft en ständigt värkande högerarm och efter en tids prat om att jag borde börja träna fick jag en spark i rumpan av min son (coach Martin) för snart 2 år sedan. Han gav ig ett träningsprogram och coachning och jag började styrketräna på gym. Efter nåt år blev det lite ensidigt och jag testade X-FIT och kom i kontakt med ett härligt gäng som körde i samma lokal men med ett annat upplägg. De ordnade lite egna informella pass där man kunde dyka upp och vara med och det var helt enkelt skitkul och jag blev fast! När gänget sedan startade CrossFit Mjölby hängde jag med och numera är träningen ett rent nöje, både träningen i sig men också alla toppenbra, härliga människor man kommer i kontakt med.

Grejen är ju att alla pass är olika, man får hela tiden utmana sig själv och testa saker utanför sin comfort-zone. Kicken när man klarat nya saker, orkat lite mer eller gjort något lite snabbare än förut, den är helt enorm! Det här gör att jag numera tränar så ofta jag hinner, gärna varje dag 😉

Jag har egentligen ingen favorit-wod, alla är kul och utmanande på sitt sätt. Det jag ser fram emot är att få köra Filthy Fifty som jag ännu inte varit med på.

 

Crossfit får mig att må bra på alla sätt och det var ju den egentliga anledningen till min träning. Jag är starkare och i bättre form än vag varit nån annan gång i livet och därför handlar målen nu om att klara nya saker, främst gymnastiska saker, få bättre rörlighet och förbättre teknik och positioner i olika lyft.

Mitt råd till dig som är nyfiken: UTMANA DIG SJÄLV!! Testa CrossFit – du kommer inte att ångra dig!”

Therese är en härlig tjej som alltid har tid med ett peppande och lite uppmuntran , även mitt under woden.. Det har varit kul att få följa hennes resa och se den fina utveckling hon har gjort!

DSC_0055

 

 

Sen har vi den där Boxholms-bon då 😉

Kai, 43 år ung och jobbar på Rörviks Timber i Boxholm samtidigt som han är deltidsbrandman på Boxholms Räddningstjänst.

Kai berättar så här om sin träning och sin upplevelse av CrossFit:

”Min träning har varit mycket sparsam de senaste 20 åren. Jag började lite med löpning årsskiftet 2010/2011 efter att ha läst Jonas Coltings bok ”Jag vill ju bara se bra ut naken!” Då låg min vikt på dryga 110 kg (idag ca 80!!!!)

Jag överlevde Göteborgsvarvet 2011 men på hösten fick jag problem med hälsporre och hälseneinflammation. En mycket frustrerande tid, det tar lång tid att rehabilitera och jag gick upp i vikt under denna period. Våren 2012 tog jag tag i mitt liv igen, strikt kost och styrketräning… Men jag kände att eftersom jag tränade själv på grund av skiftarbete och dylikt så hade jag svårt att ge ALLT på mina träningar. Jag ville ha upp pulsen mer och lära mig olympiska lyft..

Jag läste nån artikel om CrossFit och tänkte; Det där måste jag prova! Efter ett snabbt sök på Google så hittade jag Coach Norr´s telefonnummer, och här är jag nu 🙂

Min första WOD tror jag var en amrap med svingar och hopprep. Jag tog det ganska lugnt på det passet. Men min andra WOD var en riktig KILLER! SM WOD från 2009:

Löpning 500 m

50 marklyft 60 kg

250 m farmers walk med 20 kg KB

50 KB svingar 20 kg

50 sit ups

500 m löpning

Känslan efter detta pass var helt enorm! Jag ligger och chippar efter luft, hela kroppen värker och FAN – JAG KLARADE DET!!!!

Jag är för färsk för att ha en favorit-WOD. Mitt mål för 2013 är långdistans SM i Triathlon som går i Motala.

Mitt tips för alla nya är: Släpp allt du hört om CrossFit och TESTA! Lyssna ALLTID på de duktiga COACHERNA! Och KÖR HÅRT! 3,2,1 – GO!!! ”

Kai

Kai är en störtskön kille som har gjort fina resultat även han! Och nu kan vi intyga att han verkligen ger ALLT under sina träningspass!  🙂

 

Stay tuned for more presentations of our great members!!!