BLOGG, Info från CF Mjölby

Viktig information om medlemskap och baskurs!!!

Ge bort hälsa i julklapp!!
Här har ni ett perfekt tillfälle!!

För att bli medlem på CrossFit Mjölby inför vi nu en obligatorisk baskurs..
Denna kurs är alltså ett måste för dig som vill bli medlem hos oss!

Kursen omfattar 5 tillfällen och kommer starta den 12:e januari kl 18.30.
De följande tillfällena är:
14/1 17.30-18.30
19/1 18.30-19.30
21/1 17.30-18.30
27/1 17.30-18.30

Det är fördelaktigt om man är med på alla tillfällen!

Kursen kostar 550 kr vilket man får tillbaka i form av en extra månads träning om man inom 10 dagar efter avslutad kurs tecknar sig för årsmedlemskap.

Under kursen kommer du tillsammans med max 9 nya vänner och 1 coach få lära dig en hel del nya rörelser som ibland är mer teknikkrävande än andra och dessa rörelser ingår i det vi kallar för ”the fundamentals”. ”The fundamentals” består av nio grundrörelser som vi alla gör varje dag – squat (sätta oss ner), deadlift (plocka upp något från golvet), push press (lägga mössan på hatthyllan) mfl. Dessa rörelser är vi människor alltså naturligt bekanta med och skapta för att göra.
Vi som tränar CrossFit gör dom dock med mer extra intensitet och viktbelastning och när vi gör det så utmanar vi våra kroppar och vi blir starkare. Rörelserna vi gör är komplexa, dvs många leder och muskler används på en och samma gång och det är därmed mycket viktigt att vi lär oss mer specifik teknik så att vi inte tränar oss ”ur form”.
Vi vill att man ska träna intensivt, men livet är ett maraton så tränar man för hälsa så ska man göra det med eftertanke, och det kräver en del träning vilket vi vill ge under baskursen!

Under kursens gång kommer du bli varse om vilka styrkor och svagheter du har och vad du kommer behöva jobba lite mer på. En bra grund att bygga vidare på, och kanske helt nödvändigt för att fortsätta att driva din utveckling framåt (och det är ju framåt den ska!).

Varmt välkomna att kontakta oss för mer info eller boka in dig eller en vän!!
Mvh Coacherna på CrossFit Mjölby

IMG_8721.JPG

Med cred till CrossFit Uppsala och CrossFit Concor!