Möt våra medlemmar

Möt våra medlemmar!!!

Dags för er att få lära känna en till snubbe. Han är ett givet inslag på måndagarnas OBS-klass 😉 


Here’s David!!

”Jag heter David Simonsson och är en kille på 38 jordsnurr (så skrev man i alla fall i Kamratposten runt 1988 för er som kommer ihåg). Jag bor i Mantorp med min fru (Therese som också hänger i boxen ibland) och våra två barn, Agnes och Sigrid. När jag blir stor ska jag bli fotbollsproffs men i väntan på det…..


Min träningsbakgrund kan sammanfattas till bicepscurlstricepspresschins och bänkpress! Jag är ingen RörlighetsNinja, som ni som har tränat med mig vet, utan är mer som ett kylskåp när det kommer till rörlighet och koordination (kippa någon!) 


Hursomhelst, jag kom i kontakt med Crossfit någon gång runt 2007 när några kollegor på mitt dåvarande jobb började prata om CF och WOD:ar med mer. Jag surfade in på www.crossfit.com och började följa WOD-flödet. Den första Woden jag försökte mig på var ’100 Burpee pull ups’ (eller vad WOD:en nu hette) dvs Burpee följt av att hoppa upp i räcket och göra en pull-up! Insåg efter 5 reps att jag var väldigt dåligt tränad (nära döden) trots alla mina bicepscurls, chins och bänkpressar.


Fortsatte följa crossfit.com och gjorde nån WOD då och då men skalade kraftigt 😉 Insikten av mina ’Burpee pull-ups’ledde i alla fall till att jag la in lite mer konditions/flås träningoch hade betydligt  högre tempo i mina träningspass än innan!


Magnus A ringde sommaren 2012 (han hade pratat med en annan Magnus om att jag snackade om Crossfit) och tyckte jag skulle komma in och prova Crossfit i deras Box som skulle öppna efter sommaren. 

Sagt och gjort, jag åkte in hösten 2012 och provade ett pass och jag var fast! 


Efter att ha tränat i 10 år på egen hand var det ganska befriande att gruppträna och tydligen så gillar jag att ha någon som skriker på mig när jag tränar (kanske saknar jag att inte gjort lumpen ). Nära döden känslan under en ’griswod ärspeciellt, Endorfin påslaget efteråt likaså.


Jag har ingen direkt favorit WOD men jag kommer speciellt ihåg när Mr Stark och jag gjorde Diane (?) och jag skulle åka till Göteborg direkt efteråt. Jag satt i bilen och skakade till Jönköping efter passet.

Benböj och markflyft är roligt 7 dagar i veckan (det är Bicepscurlstricepspressar och bänkpress också förresten)

Har inga konkreta mål med min träning förutom att

1. Bli stark
2. Ha kul
3.  bra


Jag gillar verkligen att träna på Crossfit Mjölby och om jag ska framhålla några saker så är det framförallt att jag får utmana mig själv (rörlighet), variationen i träningen (inte bara bicepcurls) och människorna i boxen vilka ger mig energi!


Så här ledsen blir jag när jag inte får träna:

 

Så här glad blir jag när jag får dricka drinkar med min fru i New York (ungefär lika bra som att träna CrossFit!):

 

Ja vad ska man säga om David??!! Hedersmedlem i OBS-klassen (det sena måndagspasset där ingen lyssnar och nivån på skämten är långt under bältet) 😉 Han är dessutom ett fan av thrustera och gjorde 15.5 FRIVILLIGT och like a baws!! Helt galet!! Nära till skratt och skämt och kan locka fram ett leende hos de mest buttra 😉 En galet grym kille helt enkelt!!