CrossFit

Vad är CrossFit?

CrossFit är en personlig strävan att maximera vår fysiska förmåga inom så många tänkbara utmaningar som möjligt.

Vi kallar det en generell fysisk förmåga. Att vara förberedd för det som är svårt eller omöjligt att förbereda sig för. Att bli så allsidigt tränad du kan bli.

CrossFit utmanar dina svagheter. Vi springer kortare och längre sträckor, och vi simmar och cyklar. Vi är besatta av teknik. Vi flyttar vår egen kropp med hopp, genom pressar, i ringar eller drar oss över ett räcke eller en mur. Vi lyfter saker, välter däck, svingar kettlebells och tränar de olympiska lyften, ryck och stöt. Mellan varje pass blandar vi tider, vikter, aktiviter, sträckor, utmaningar och övningar i ständigt nya kombinationer för att vi hela tiden vill fortsätta att utvecklas. Vi vill inte bara vara duktiga på en sak, utan många. Vi utmanar och tävlar mot oss själva i stort som smått.

Vi triggas av andras framgångar, de är sporrar för vår egen utveckling.

 

Crossfit

Livsstil

CrossFit blir ofta en livsstil, ett sätt att förhålla sig till vår hälsa. Det är en metod för att komma i vårt livs fysiska form, oavsett när i livet vi börjar. För att uppnå detta tänker vi mycket på vad vi äter, hur mycket vi sover, stressen i livet och lagom med träning. Vi vilar när det behövs och vi antar nya utmaningar när vi är redo.

Vi börjar alla från vår egen nivå. Vissa är duktiga löpare, andra duktiga simmare, fotbollsspelare eller tyngdlyftare. Vissa har under livet varit minimalt exponerade för fysiska utmaningar, och andra har en bra grund från olika idrotter. Vi tränar inte med fokus på biceps, triceps eller quadriceps. Vi tränar med fokus på rörelse och för att prestera bättre än sist. Utseendet följer med livsstilen. Vi har valt livsstilen, vi väljer att utsätta oss för nya utmaningar, och vi har aktivt valt hälsan.

Samhörighet

CrossFit är ett community, en samhörighet med likasinnande. Det är en stor kunskapsbank. Vi tränare söker perfektion i rörelsemönstret.

Vi vill utmana dig, vi vill att du ska bli bättre, att du ska har kul, att du ska känna lycka av att se resultaten, att du ska känna glädjerus vid nya personliga milstolpar.

Vi tror att alla har förmågan. Vi börjar bara från olika nivåer. CrossFit är för alla!