Fredrik Eddeborn

Började träna CrossFit 2014 och funnits i coachskaran sedan 2015. Gillar den ständiga variationen i träningsformen, att det finns tävlingsinslag och en mätbarhet som gör att man lätt kan följa sin utveckling och att det alltid finns något att bli bättre på. Har utövat idrott hela livet, till största delen ishockey från 5 till 22 års ålder. När jag slutade med ishockey saknade jag tävlingsinslaget och har till skillnad från många andra alltid tyckt om försäsongsträningen, därmed blev CrossFit ett bra nästa steg.

På köpet kom gemenskapen, den otroligt fina sammanhållningen mellan medlemmar inom CrossFit, med ett välkomnande och omtänksamhet som jag nog inte stött på någon annanstans. Tack CrossFit och CrossFit Mjölby för det!

Att coacha är roligt eftersom jag får möjligheten att peppa andra att nå sina mål, oavsett om det är målet är att tävla, öka sin förmåga att klara vardagliga aktiviteter eller minska smärta. Som Legitimerad Fysioterapeut lägger jag stor vikt vid korrekta rörelsemönster för att få ut det mesta av träningen och undvika skador.

Favoritwod/övning:
Gillar nog det mesta med har en förkärlek för cleans samt längre metcons med löpning och rodd.

Utbildningar/meriter:

  • Leg. Fysioterapeut med flertalet vidareutbildningar, bland annat skivstångsträning för rehabilitering och prestation.
  • Utbildning i olympiska lyft med Andreas Byfeldt från Eleiko Education 2018.
  • CrossFit Judges Course 2016, 2017, 2018.