Lisa Svensson

Bakgrund: Delägare och Kids-coach. En temperamentsfull halv-finska som helt saknar det finska pannbenet när det kommer till thrusters. Har tränat CrossFit sedan 2011.

Jobbade många år på gym och har en fotbollsbakgrund men lade under en period helt ner träningen tills Elaine släpade med mig för att prova CrossFit i en källare med ett gäng suspekta människor med barfotaskor och knästrumpor. Det kan ha varit det jobbigaste jag har gjort någonsin men helt plötsligt  var träningsglädjen tillbaka och endorfinerna sprutade och barfotaskorna och knästrumporna var ett faktum… När Elaine frågade sedan om vi kunde tänka oss att vara med starta en box så var det inte svårt att tacka ja! Jag brinner för att träna barn och ungdomar. Att se dem hitta glädje i rörelse och utvecklas som atleter är fantastiskt tillfredsställande!

Favoritövning – favoritwod /Hatövning – hatwod:

Jag älskar skivstång. Olympiska lyft är frustrerande men magiskt roliga när man får till det och dom sitter! Sen kan jag inte sticka under stol med att det är jäkligt kul att bicepscurla och bänkpressa! Det konstigaste med det här är att min favoritwod är nog ändå Murph (1,6 km löpning, 100 pullups, 200 pushups, 300 airsquats, 1,6 km löpning – med viktväst…). Den är lång, skitjobbig, den gör ont överallt och man vill bara bryta MEN känslan när man tagit sig igenom den är fasen obeskrivlig!!!

Mitt värsta är thrusters! Och assaultbike! Och burpees! Och kombon thrusters och burpees ihop är mer än lovligt otäck. Har gjort Kalsu en gång (100 thrusters, varje minut startar med 5 burpees)  – kommer ALDRIG göra om den! Inte ens för alla träningsskor i världen!

Utbildningar/meriter:

  • CrossFit level 1 2013
  • Utbildning Olympiska lyft  Ulf Stillman 2013,2014
  • Powerlifting Peter Konradsson 2015
  • Powerlifting Angelica Brage 2016
  • TheBrandXMethod Basic youth coach certification 2017
  • TheBrandXMethod Advanced youth coach certification 2017
  • Olympiska lyft  Andreas Byfeldt 2018
  • CrossFit Judges Course 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018